Företaget köps upp och nysatsar

Företaget Prozink som har verksamhet i Aneby och Vadstena sedan tidigare har köpt upp Hultsfreds Svets och Mekaniska och gör en nysatsning under namnet Prozink.

Hultsfred Svets och Mekaniska har köpts upp och blir Prosvets.

Hultsfred Svets och Mekaniska har köpts upp och blir Prosvets.

Foto:

Hultsfred2019-02-15 19:00

Patrik Göransson är VD för företagen och äger dem tillsammans med sin fru Kinna och har länge funderat på att förvärva Hultsfredsföretaget.

– Redan 2015 när dåvarande Hultsfred Svets och Montage gick i konkurs var vi med och tittade på om vi skulle köpa, men i det skedet passade det inte riktigt. Bolaget startade sedan om som Hultsfred Svets och Mekaniska och i höstas uppenbarade sig ett nytt tillfälle. De hade för avsikt att lägga ner sin verksamhet, men nu har vi förvärvat inkromet, men kommer att hyra fastigheten, säger Patrik Göransson.

Vad är tanken bakom affären?

– Vår ide är att kombinera vår nuvarande verksamhet inom varmförzinkningsbranschen med svetsning, mekanisk bearbetning och montage. Detta innebär att vi blir en fullservice leverantör på den marknaden vi riktar oss mot. Vi kommer nu att påbörja arbetet med att bygga upp verksamheten i Hultsfred och

kommer därför att anställa ett antal personer i Hultsfred den närmaste tiden, säger Patrik Göransson som hade hoppats vara igång med verksamhet till den 1 mars, men det kommer att dröja något längre.

– Det känns som ett bra läge att satsa nu. I framtiden kommer det finnas mycket jobb som passar oss när järnvägsnätet i Sverige ska uppgraderas. Sedan finns det en hel del jobb som vi köper in till våra andra två företag som nu kan göras av oss själva i Hultsfred istället. Det här känns väldigt spännande, säger Patrik Göransson.

Patrik Göransson är VD för Prozink.
Patrik Göransson är VD för Prozink.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!