Den finns redan på plats intill entrén till kapellet, redo att användas om den skulle behövas. Placeringen är vald med tanken på att den ska vara tillgänglig dygnet runt för alla i Silverdalen.

– Jag kan inte tänka mig att den skulle vara inlåst om den skulle behövas, säger han.

Den här hjärtstartaren är som sagt tänkt att kunna vara tillgänglig för alla i Silverdalen. Men den ger ju också en extra trygghet till församlingen och kapellets besökare.

– Vi har ju ofta läger här och då kan det vara 150 personer på plats, säger Mats Larsson, vi har också mycket barnverksamhet, så vi har köpt till en speciell tillsats så att hjärtstartaren kan användas även för barn.

Samtidigt som investeringen skapar en viss trygghet, så sattes den upp med lite blandade känslor.

– Det känns lite speciellt att satsa på något man hoppas att inte behöva använda säger Mats Larsson.

Församlingen deltar också i kvarterets grannsamverkan mot brott, och då blir den här satsningen ett led i det arbetet, just eftersom den är monterad så att den går att komma åt dygnet runt. Året runt. För till hösten kommer också en värmeslinga att kopplas in i skåpet, för att hjärtstartaren inte ska ta skada av kölden.

Nästa steg i satsningen blir, för församlingen, att bjuda in till utbildningskvällar med den här apparaten, för att lära ut hur den ska användas, om den skulle behövas.