Fotbollsplaner utsatta för skadegörelse

Djupa hjulspår i gräset och sönderkörd grusplan. Någon gång under natten till måndagen misstänks fotbollsplanen i Silverdalen och grusplanen vid Hagadal ha utsatts för skadegörelse.

10 juni 1919 13:16

– Som väl är är det den lilla planen på Silvervallen som drabbats. Tänk om det hade varit den stora planen, säger Berndt Frejd, kassör i IF Hebe, som också är lite av vaktmästare på anläggningen.

Men det som hänt kräver ändå arbete för att rätta till. Arbetstid som kunde använts till något annat. Klubben har i år inga aktiva ungdomslag i gång så vandaliseringen påverkar inte verksamheten och inga matcher som måste flyttas.

– Vi använder planen som träningsplan, säger Berndt Frejd, laget var här och tränade i våras. Men nu så här års sköter vi bara om den och håller snyggt.

Skadegörelsen vid Silvervallen misstänks ha skett antingen sent söndag kväll eller under natten till måndagen. Berndt Frejd och kollegan Jan Kennmark gjorde upptäckten på måndagsmorgonen.

– På söndagskvällen var det en bekant som gick förbi med sin hund utanför planen och såg några som spelade boll här och då var planen hel, säger Berndt Frejd. Så det måste hänt senare.

Djupa hjulspår och hela grästorvor har slitits upp i gräset på planen. Under måndagsförmiddagen gjordes en polisanmälan om det inträffade. Likaså är kommunens kultur- och fritidsavdelning vidtalad, då det är en kommunägd anläggning som föreningen ansvarar och har ett skötselavtal.

– Det är riktigt tråkigt när sådant här händer, säger Tommy Carlsson som är anläggningschef på kultur- och fritid. Det är så onödigt, men tyvärr händer det lite då och då. Men det förstör så mycket för så många.

Under måndagen upptäcktes också att grusplanen vid Hagadal i Hultsfred körts sönder. Rejäla sladdspår syns i gruset. Håkan Fransson som sköter grusplanen, berättar att någon har lyft bort en tung "betongsugga" för att ta sig in på planen.

– Det är så tråkigt att det händer just nu, säger han, nu i skolavslutningstider används planen mycket av skolan för brännbollsturneringar och liknande.

Även anslagstavlan med bokningslistorna vid tennisbanan ska ha råkat ut för skadegörelse.

– Någon har varit där och klottrat fula ord, säger Håkan Fransson. Så den tavlan fick jag måla om i morse för att bli av med klottret. Det måste bort fort, annars kommer det snart mera.

Även händelsen vid Hagadal är polisanmäld och rubriceras som skadegörelse.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Olof Carlson

Ämnen du kan följa