Frias från åtal om mordförsök

Två män, 21 och 22 år gamla, frias i tingsrätten från åtalen om mordförsök och grovt rån.

En stor del av centrala Virserum spärrades av i samband händelsen och polisens brottsplatsundersökning.

En stor del av centrala Virserum spärrades av i samband händelsen och polisens brottsplatsundersökning.

Foto: Magnus Strömsten

Virserum2019-01-17 12:09

Det var i november förra året som polis kallades till centrala Virserum för ett stort bråk. En man hittades då svårt knivskuren, och det visade sig senare att han också blivit rånad. En stor del av centrala Virserum spärrades av, i samband med polisens brottsplatsundersökning.

Rätten anser inte att det är fullt ut bevisat att de båda männen som misstänktes för brottet, tillsammans och i samförstånd försökt döda och råna målsägare. En av de båda männen har dock erkänt ett ringa narkotikabrott dömdes till böter för det.

Målsägaren har uppgivit i rätten att han attackerades av sex eller åtta personer. Men han kan inte direkt säga vem som utdelade knivhuggen, som träffade honom i ryggen och sidan.

Målsägaren uppger också att han blev med både en stor summa kontanter och en mobiltelefon vid händelsen. Men de båda männen nekar till att ha tagit dem och rätten fann inte att det fanns någon bevisning som kunde binda dem till stölden.

Tingsrätten fann det inte bevisat att det var just de här två männen som utdelade knivhuggen, utan håller öppet för att det kan var fler knivar inblandade i sällskapet.

Den här rättegången sätter ljuset på en komplicerad serie av händelser, med bilar, med narkotika, med skulder. Verkliga eller påstådda.

De båda männen, som frihetsberövades i början på november förra året har försatts på fri fot, och tingsrätten friar dem alltså från åtalen om försök till mord och grovt rån.

Likaså ogillas åklagarens yrkande om utvisning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!