Gick till attack mot butikschef

En man i 40-årsåldern döms till 50 dagsböter för skadegörelse och ofredande, efter ett uppträde i en livsmedelsbutik i södra delen av Hultsfreds kommun.

Foto:

Hultsfred2019-02-15 10:11

Mannen blev av någon anledning irriterad på att ett varuställ stod placerat mitt i gången och personalen tillkallade butikschefen som satt på sitt kontor.

Denne gick ut i butiken och konfronterade den upprörde mannen som då blev ännu argare och handlaren fick ta emot en hel del knuffar.

Butiksägaren försökte hålla mannen lugn och få honom att lämna butiken. Han berättade också i tingsrätten att personal i butiken påverkades starkt av det inträffade.

Filmen från butikens övervakningskamera visar sedan hur mannen får upp en hand och tar tag i butikschefens glasögon och kastar iväg dem, så att de går sönder.

Tingsrätten anser att övervakningsfilmen ger fullt stöd åt butiksägarens berättelse och konstaterar att mannen gjort sig skyldig till ofredande och skadegörelse och han döms därför att betala 50 dagsböter. En påföljd som tingsrätten anser vara måttligt tilltagen i sammanhanget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!