Glasscafé i Vena gav pengar till Bris

Delad glädje är dubbel glädje sägs det. Och medan barnen gladde sig åt glass i stora lass, kunde församlingsrådet glädja sig åt att göra en insats för Bris.

13 maj 2019 17:00

Hela 2 000 kronor kan gå direkt till den här organisationen för barnens rätt i samhället. En vacker slant, som kommer väl till pass.

Församlingsrådet i Vena stod som värd för ett glasscafé i helgen. Församlingshemmet förvandlas till en riktigt flott glassrestaurang för en kväll.

– Det blir lite extra så här jämfört med att köpa sin glasspinne i kiosken, säger Kurt Gustavsson som var hovmästare och servitör under kvällen.

På glasscaféet fick gästerna slå sig ner vid ett bord och titta närmare på menyn.

– Sedan fick de göra en beställning och vänta en liten stund, medan köket lagade till deras beställning, säger Kurt Gustavsson. Precis som på flotta restauranger.

Det var dock inte helt enkelt att välja från menyn, det fanns många godsaker att välja på. Men allra populärast var nog Vena Split, tror Hovmästaren.

– Det är banan, maräng, vispgrädde och glass. Och kolasås, säger Kurt Gustavsson som lagt receptet på minnet.

Och eftersom det var glasscafé i kyrkans lokaler, ville man ha något kyrkligt också. En rätt kallades för "treenigheten" med päron, jordgubb och vanilj.

– Den var också väldigt populär, säger Kurt Gustavsson.

Numera hålls gudstjänster i Vena Kyrka bara varannan vecka, och i stället är det församlingsrådet som fyller ut tiden med olika aktiviteter för att hålla församlingen levande.

– Vi har haft frukostmöten, berättarkvällar, orgelmys och sådant, säger Kurt Gustavsson. Allt för att vi ska få träffas, prata och ha trevligt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Olof Carlson