För någon tar en urspännande snigel i gräset bort allt fokus från träningen. Samtidigt är det andra barn som ser de två timmarna som en jättemöjlighet att suga åt sig allt som ledarna säger och visar.

Och det är ju också det som är en del av charmen med Landslagets Fotbollsskola – här ges man möjlighet att lära och utvecklas helt i sin egen takt, utifrån sitt intresse och de förutsättningar man har.

I Mörlunda är det ett knappt 40-tal barn mellan fyra och tolv år som deltar i fotbollsskolan. Den startade i tisdags, fortsatte på onsdagen och avslutas på torsdagen. Två timmar varje kväll.

Artikelbild

– Vi bytte koncept i fjol, och det har slagit väl ut. Tidigare körde vi längre pass, dagtid och mitt under sommaren, men det var svårt att upprätthålla barnens koncentration så länge och så var många bortresta på semester, berättar Fredrik Sääw, som är en av Mörlunda GIF:s ledare.

– Nu kör vi i slutet av sommaren, kvällstid och bara ett par timmar vid varje pass. Det funkar jättebra, och två timmar är verkligen lagom för att kunna aktivera dem utan att de blir för trötta.

På Landslagets Fotbollsskola handlar det inte bara om att få motion, utveckla motoriken och bli en bra fotbollsspelare. Lika viktigt är hur barnen är mot varandra.

– Att utveckla goda beteenden mellan barn, både på och utanför planen, är minst lika viktigt. Det handlar om att vara en bra kompis och inse allas lika värde, berättar Fredrik Sääw.

Artikelbild

| Fredrik Sääw är en av de ansvariga för årets upplaga av landslkagets fotbollsskola i Mörlunda.

Fotbollsskolan i Mörlunda avslutas på torsdagen. Då har man bland annat bjudit in Målilla GoIF för en match mellan barnen i det äldre åldersspannet.