Han är kritisk till askkoppens placering

Mindre lyckad placering, tycker Christer Rosén i Hultsfred och många med honom. Askkoppen står precis intill entrén till Hälsocentralen.

Foto:

Hultsfred2019-02-15 13:00

– På andra sjukhus och vårdcentraler har man rökfria zoner på upp till 50 meter, säger Christer Rosén. Här står askkoppen precis vid dörren.

Det är mindre lyckat tycker han. Speciellt som det allt som oftast står folk och röker vid askkoppen.

– Då tvingas man gå igenom rökmolnet för att komma in till hälsocentralen, säger Christer Rosén. Frågan är hur det påverkar astmatiker och andra som har problem med andningen.

Förutom det kan det ifrågasättas vilka signaler det sänder, tycker Christer Rosén. Inte minst som Hälsocentralen jobbar mycket med sin livsstilsmottagning för att förbättra folkhälsan, där mycket av arbetet handlar just om att sluta röka.

Ann Arvidsson, verksamhetschef på Hälsocentralen är allt annat än positiv till den här placeringen.

– Det är verkligen inget vi ställer oss bakom, säger hon, den måste flyttas.

– Den ska absolut inte stå där, instämmer Jan Oscarsson som representerar fastighetsägaren HKIAB, den ska vi flytta på så snart som möjligt. Där är definitivt inte någon rökplats.

Jan Oscarsson är visserligen inte helt säker på om askkoppen är HKIABs eller kommunens. Men det spelar mindre roll, anser han.

– Den står på vårt område och då flyttar vi på den.

Hur askkoppen hamnat här är det heller ingen som vet, mycket talar för att den flyttats hit för att komma under tak. Men nu ska den alltså flyttas, så att den i alla fall kommer en bit från entrén till hälsocentralen.

Askkoppen precis utanför dörren till Hälsocentralen skapar problem och sänder helt fel signaler tycker Christer Rosén.
Askkoppen precis utanför dörren till Hälsocentralen skapar problem och sänder helt fel signaler tycker Christer Rosén.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!