Han föreslås bli ny ordförande

Kristdemokraten Anders Andersson förelås bli ny ordförande i Hultsfreds kommunfullmäktige.

29 oktober 2018 13:48

– Majoriteten kommer att föreslå Andersson och Löfqvist vid kvällens fullmäktigesammanträde, säger kommunalrådet Lars Rosander.

Förslaget om kristdemokraten Anders Andersson till ordförandeposten kan komma som en liten överraskning för många, inte minst med tanke på centerns framgångar i valet.

– Men vi har kommit fram till att det här är en bra lösning, säger Lars Rosander. Andersson har varit med i politiken länge och han har mycket rutin på att leda sammanträden.

Det handlar också till en del vilka som står till förfogande och har tid och möjlighet att ta sig an det här uppdraget, berättar Rosander.

Även på på posten som förste vice ordförande blir det ett nytt namn. Det är Elisabeth Löfqvist som tar över efter moderaten Åke Bergh.

Socialdemokraternas kandidat till posten som andre vice ordförande, och oppositionsråd, är som vid tidigare berättat Tomas Söreling.

Det är de här valen som kommer att göras under kvällens kommunfullmäktigemöte i Hultsfred. De övriga posterna och funktionerna kommer att fördelas vid sammanträdet 17 december.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Olof Carlson

Ämnen du kan följa