Han vill blåsa nytt liv i gammalt parti

Medborgarpartiet i Hultsfred har legat vilande sedan 2010. Men till valet 2022 kan valsedlarna finnas på plats.

Carl-Johan Pettersson hoppade av SD för några veckor sedan. Nu vill han "öppna eget" och blåsa nytt liv i gamla avsomnade Medborgarpartiet.

Carl-Johan Pettersson hoppade av SD för några veckor sedan. Nu vill han "öppna eget" och blåsa nytt liv i gamla avsomnade Medborgarpartiet.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2019-11-12 16:00

Carl-Johan Pettersson hoppade av Sverigedemokraterna i Hultsfred för några veckor sedan. Nu är han i full gång med att blåsa liv i Medborgarpartiet igen och ta upp konkurrensen med sitt gamla parti.

Ända sedan 2010  har det lokala partiet legat nere, men täta kontakter mellan Pettersson och dåvarande partiledaren Göran Berglund från Virserum har lett fram till planerna på ett konstituerande möte någon gång i början på nästa år.

– Om det finns intresse från medborgarnas sida, så kan vi starta partiet då, säger Carl-Johan Pettersson. 

– Målet är att få platser i de olika nämnderna och på så sätt kunna påverka politiken.

Hjärtefrågorna för det här partiet, nu liksom då, blir vård, skola och äldreomsorg. 

Den tidigare partiledaren för Medborgarpartiet, Göran Berglund från Virserum, bekräftar att han och Carl-Johan Pettersson har pratat en del om att återuppliva partiet. 

–  Men jag säger varken bu eller bä om det blir så, säger Berglund, Men visar det sig att det finns ett behov av ett oppositionsparti, så ställer jag upp, om jag får förfrågan. Fast jag blir 74 år nästa gång.

Frågan är om det bara är att dra Medborgarpartiet igång igen, eller om det går åt en del pappershantering och liknande innan man är på banan igen.

– Det var ju ett tag sedan jag höll på med politik, säger Berglund, så jag är inte riktigt uppdaterad på den punkten. Men det kan vi kolla med länsstyrelsen. 

Enligt Carl-Johan Pettersson kommer Medborgarpartiet, om det startar om, enbart att verka lokalt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!