Här gjorde de upp – för 20:e gången

Ett tappert gäng avdankade bandyspelare samlades på Nyårsaftonens förmiddag på Venhagsvallen i Målilla för att för 20:e året i följd göra upp i en prestigefylld kamp.

31 december 2018 18:30

Målillaprofilen Niklas Karlsson är tillsammans med Tomas Karlsson de enda spelarna i gänget som varit med och spelat varje år.

– Vi är ett gäng i 35-50-årsåldern som samlas varje år och har lite kul tillsammans. Jag spelade själv bara bandy som ung och lade av som 16-åring och många av spelarna i gänget har samma bakgrund. Det finns dock undantag i form av rutinerade spelare som Fredrik Ärleskog som fått haka på efter att han lagt av, säger Niklas Karlsson.

Den här gången var det 16 spelare som slöt upp för att spela en match över 3x15 minuter på en mindre plan med sjumannamål. Lagen lottades när alla samlats och då gällde det att undvika nitlotten att behöva stå i mål.

– De två som blir dragna sist får stå. Den här gången var det Ola Nilsson och Christer Träff som hade oturen. Målvakt i bandy är ju en otacksam position, men de kämpade på bra sedan, tyckte Niklas Karlsson.

Själva matchen fortlöpte sedan väl utan några allvarliga incidenter. Det röda laget ryckte åt sig en ledning på 9-5 efter två perioder, men i tredje kom svarta tillbaka starkt och kvitterade till 9-9. Därför fick straffar avgöra vilket lag som skulle vinna. Där gick det svarta laget segrande ur striden med 6-5 efter att målvakten Ola Nilsson lyckats rädda två straffar.

– Jag brände min straff och får väl ta på mig rollen som syndabock. Men det blev en kul och välspelad match och nu återstår det bara att se hur kroppen känns dagen efter, säger Niklas Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Magnus Strömsten