HÀr kan det bli nya cykelvÀgar

Cykling ligger i tiden, och det finns mÄnga olika förslag om cykelleder genom Hultsfreds kommun.

Att cykla ligger i tiden tycker politikerna i Hultsfred. Planerna Àr mÄnga nÀr det gÀller cykelvÀgar och det kan bli en cykelplan vad det lidr.

Att cykla ligger i tiden tycker politikerna i Hultsfred. Planerna Àr mÄnga nÀr det gÀller cykelvÀgar och det kan bli en cykelplan vad det lidr.

Foto: Magnus Andersson/TT

Hultsfred2019-08-21 10:55

Det Àr politiker frÄn flera olika partier som lagt fram förslag och vid det första sammantrÀdet med kommunstyrelsens arbetsutskott fanns Kristdemokraten Anders Anderssons förslag om cykelvÀg mellan MÄlilla och JÀrnforsen med pÄ dagordningen.

Ett förslag som oppositionsrÄdet Tomas Söreling (S) applÄderar, eftersom det i alla fall delvis sammanfaller med S-förslaget om en cykelled lÀngs EmÄn.

– Till den cykelleden har vi fĂ„tt nĂ€stan pĂ„ kronan 250 000 kronor frĂ„n jordbruksverket och Astrid Lindgrens Hembygd, sĂ€ger Söreling, för att föra en förstudie om möjligheterna.

Tidigare har ocksÄ kommunfullmÀktige beslutat att skriva till Trafikverket om en gÄng och cykelvÀg mellan Hultsfred och Silverdalen.

Ytterligare en cykelvÀg Àr i högsta grad aktuell. I samband med att riksvÀgen mellan Hultsfred och MÄlilla byggs om till 2+1-vÀg har trafikverket gÄtt med pÄ att bygga delvis hela vÀgen.

– Men dĂ€r vill vi trycka pĂ„ för att det ska bli en cykelvĂ€g hela vĂ€gen, sĂ€ger Åke Nilsson (KD), vice ordförande i kommunstyrelsen.

Tomas Söreling hÄller med, med en cykelvÀg pÄ hela strÀckan skulle det bli fullt hÄllbart att cykelpendla mellan orterna.

– Det Ă€r ju bara en mil, det Ă€r fullt hanterbart, sĂ€ger han.

PÄ dagordningen fanns ocksÄ ett remissÀrende, Oskarshamns kommun ville att Hultsfred skulle tycka till om deras cykelplan som hÄller pÄ att tas fram. Hultsfred hade inga Äsikter om den, annat Àn att man ska studera den, och eventuellt göra en egen för att samla ihop de olika cykelprojekten som Àr pÄ gÄng.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!