Hit flyttar den populära bilfesten

Lönnebergaträffarna flyttar till Folkets Park i Hultsfred. Det blir en fortsättning på de uppskattade bilträffarna även i sommar.

De populära Lönnebergaträffarna flyttar igen. Nu i sommar kommer Folkets park i Hultsfred att fyllas med veteranbilar och klassiker.

De populära Lönnebergaträffarna flyttar igen. Nu i sommar kommer Folkets park i Hultsfred att fyllas med veteranbilar och klassiker.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2019-03-20 12:40

Efter restaurang Metropols konkurs har arrangörerna Pål Marnetoft och Anita Trybom sett sig om efter ett nytt ställe att vara på. Och då fastnat för Folkets Park och eventområdet som det mest lämpliga.

– Det har varit många tankar fram och tillbaka de senaste månaderna, säger Pål Marnetoft.

Men nu är det bestämt. Det blir en flytt till Folkets Park i sommar.

Det som eventuellt brister i infrastruktur på området vägs mer än väl upp av miljön där intill sjön Hulingen. Och nu när också själva folkparken är uppfräschad var valet inte så speciellt svårt.

– Vi har varit och gått i området i flera omgångar, säger Pål Marnetoft, och vi har tänkt att "det borde göras mer här". Det är ett väldigt fint område.

Anita Trybom berättar att premiären för nya Lönnebergaträffen blir som vanligt sjätte juni, som förutom att det är nationaldag också är den fordonshistoriska dagen.

– Sedan kommer vi att hålla på tio torsdagskvällar i sommar, fortsätter hon.

Sedan det blev känt Metropol gått i konkurs för ett par månader sedan, har Pål och Anita fått många frågor om fortsättnigen.

– Det är många som varit oroliga för att det inte skulle bli något, säger Anita.

Trots den nya placeringen kommer mycket att bli sig likt från tidigare års träffar. Men också en del nyheter.

– Vi kommer att använda själva folkparken för gammelbilarna och grusparkeringen för besökarna, säger Anita. Och kanske de stora gräsytorna också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!