Hoppas få följa upp rekordsommaren

Det har varit den bästa sommaren på tre år. Nu hoppas Målilla-Mörlunda Lions Club få sätta punkt för året med en bra julloppis.

Inför julloppisarna har Lionsklubben, här representerad av Stellan Sundlin och Carl-Ola Cademark, plockat fram en mängd tomtar och andra julsaker som kompletterar det vanliga utbudet.

Inför julloppisarna har Lionsklubben, här representerad av Stellan Sundlin och Carl-Ola Cademark, plockat fram en mängd tomtar och andra julsaker som kompletterar det vanliga utbudet.

Foto: Charlotte Madestam

Rosenfors2019-11-14 14:00

Förra året höll man julloppisen i Stora Aby öppen två lördagar i rad på försök. Det slog så väl ut att man fortsätter på det inkörda spåret.

– Då sålde vi minst lika bra den andra lördagen, som den första, säger föreningens Carl-Ola Cademark. Det är så mycket på gång överallt, så folk tycks gilla valmöjligheten.

Så nu slår man upp dörrarna till Stellans lada på lördag, och lördagen veckan därpå.

Ni märker inte att mängden loppmarknader minskat intresset?

– Nej, vi står stadigt ändå, säger Stellan Sundlin. Vi har våra fasta, trogna kunder och snarare utökas radien på hur långväga besökare vi har. Det märks tydligt att det här med återbruk ligger i tiden, inte bara på antalet kunder utan också på den enorma givmildheten.

Det blev en rekordsommar, sett över de senaste tre åren. Det bidrar till att Målilla Mörlunda Lions Club sålt för drygt 110 000 så här långt och med två julloppisar kvar på programmet räknar man av erfarenhet med att komma upp i en summa minst motsvarande fjolårets, 125 000 kronor.

Allt skänks vidare lokala, nationella och internationellt. Bland annat till projektet "De glömda barnen", som fått 10 000 kronor i två omgångar.

 – Det är en internationell insamling till ett flyktingläger på gränsen till Turkiet, säger Stellan Sundlin. Det finns Lionsklubbar där, vilket gör att vi kan följa upp bra vad pengarna går till. Och det blir stuns i gåvorna när hela världens Lionsklubbar kraftsamlar i ett projekt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!