Hultsfred hållplats på valturnén

Hultsfred och Vimmerby blev en hållplats på vägen till Bryssel för socialdemokraten Ilam de Basso, som satsar på att ta sig in i EU-parlamentet.

16 maj 2019 21:00

Rektor Linda Ungsäter tog emot och berättade både engagerat och entusiastiskt om verksamheten på Campus Hultsfred och hur man arbetar med vuxenutbildning på alla nivåer. Från grundskola till universitet. Och allting däremellan.

Mycket av det här samtalet kom att handla om regional samverkan. Hultsfred jobbar tillsammans med Vimmerby och Västervik i något som kallas Campus Småland. Ett samarbete som skapar stor flexibilitet, där utbildningarna kan läggas där de bäst behövs.

Något som intresserade Ilam de Basso.

–Samverkan är nödvändig för att det ska gå att ha högre utbildningar i mindre kommuner, sa han.

Det här besöket i Hultsfred och Vimmerby kommuner var ett led i Ilam de Bassos valkampanj.

En hel del av tiden ägnade Linda Ungsäter också åt att beskriva det arbete som gjordes, och som fortfarande pågår, i samband med den stora flyktingvågen 2016. Även om trycket på vuxenutbildningen minskat något, är det fortfarande mycket kvar. Bara kön till SFF är på 55 personer berättade hon.

Socialdemokraterna har i dag fem parlamentariker, och nu i valtider är siktet inställt på att ta en plats till. Och Ilam de Basso står i tur, med sin sjätteplats på partiets valsedel.

Han besökte våra trakter tillsammans med Anna Emanuelsson från Socialdemokraternas stab. Och med som vägvisare var Annika Högberg från Vimmerby.

Efter besöket i Hultsfred gick valturnén vidare till Södra Vi och Ljunghälls för ett möte med metallfacket på företaget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Olof Carlson

Ämnen du kan följa