Hultsfredsdagen lockar med tv-kÀndis

Hultsfredsdagen har alltid dragit mycket folk. För att möta intresset satsar Hultsfred Handel extra mycket pĂ„ ett program – vĂ€rdigt arrangemanget.

Lena Nordling, Marina Ekholm, Niklas GrÀnshagen, B-O Svensson, Per Gröön och Hultsfred Handels nya ordförande Martina Alexandersson satsar pÄ ett program som bÀttre motsvarar intresset för Hultsfredsdagen.

Lena Nordling, Marina Ekholm, Niklas GrÀnshagen, B-O Svensson, Per Gröön och Hultsfred Handels nya ordförande Martina Alexandersson satsar pÄ ett program som bÀttre motsvarar intresset för Hultsfredsdagen.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2019-05-22 10:00

– Utöver mycket annat nytt satsar vi pĂ„ ett dragplĂ„ster i form av Nassim Al Fakir, kĂ€nd frĂ„n "BĂ€st i test" och "Bolibompa", som upptrĂ€der pĂ„ scenen i Köpingsparken, sĂ€ger Martina Alexandersson.

Det Àr inte fel att sÀga att Hultsfred Handel fick luft under vingarna i samband med att hon tilltrÀdde som ordförande vid Ärsmötet i mars.

– Vi fick in en stark kraft i Martina, tidigare var vi ett par stycken som, ska vi sĂ€ga, "vaktade respiratorn", sĂ€ger Per Gröön.

– Martina gjorde sitt intrĂ€desprov till julskyltningen, dĂ€r hon visade att hon har mycket energi och verkligen vĂ€rnar Hultsfred, tillĂ€gger Lena Nordling.

Det Àr ocksÄ syftet med arrangemanget, att vÀrna det Hultsfred har. Man vill det ska vara en dag utöver det vanliga för invÄnarna, dÀr man ocksÄ lyfter handeln, visar vad som finns och understryker vikten av att handla lokalt.

– Allt Ă€r inte negativt, utan det finns vĂ€ldigt mycket i Hultsfreds kommun. Det vill vi hjĂ€lpas Ă„t att lyfta fram den hĂ€r dagen, som blivit en hemvĂ€ndardag, sĂ€ger Martina Alexandersson, som ödmjukt framhĂ„ller teamet omkring sig. Man mĂ„ste hjĂ€lpas Ă„t, annars orkar man inte mer Ă€n nĂ„got Ă„r.

Hultsfredsdagen brukar bĂ„de locka mĂ„nga besökare och bidra till liv och rörelse i centrum. Men – det har kanske inte alltid varit ett program som motsvarat intresset, om man ska vara Ă€rliga.

– SĂ„ i Ă„r har vi satt ihop ett större, mer omfattande program för bĂ„de stor och liten. Fredagen den 31 maj fylls centrum och Köpingsparken av aktiviteter frĂ„n butiker, företag och upptrĂ€danden. För att vi ska fĂ„ med ocksĂ„ de medlemsbutiker som ligger utikring kommer vi ha en tĂ€vling, som lockar folk att Ă„ka runt i Hultsfred.

Det blir mycket musik frĂ„n scenen, levererat av DUÅ Music liksom Campusstudenterna pĂ„ Music & Event Management, som ocksĂ„ ansvarar för barndisco. Programmet för de yngre bjuder ocksĂ„ hoppborg, ansiktsmĂ„lning och uppvisningsmatch av HFK:s knattar. RĂ€ddningstjĂ€nst och polis presenterar sig och pĂ„ biblioteket och Makerspace finns chans att testa 3D-skrivare, 3D-scanner, virtual reality, augmented reality och programmera robotar.

För de Àldre blir det champagneprovning pÄ Palace Hotell, after work pÄ Hotell Hulingen dÀr ByrÄkrat underhÄller, Skobes har bilutstÀllning och Rookie 2019 presenteras. Allt kompletterat med en marknad med tiotalet knallar, samtidigt som flera butiker flyttar ut sin verksamhet.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!