Hundar gick till våldsam attack

När Ann-Charlotte Johansson var ute och gick med sin Tazz blev denne attackerad av två andra hundar. En bet sig fast i hans öra, den andra i strupen. "Veterinären sa att om Tazz hade varit mindre, hade han inte klarat sig så här bra."

Bitmärken vittnar om att Tazz blev attackerad av flera hundar. Nu vilar han ut efter händelsen, som chockade matte Ann-Charlotte Johansson.

Bitmärken vittnar om att Tazz blev attackerad av flera hundar. Nu vilar han ut efter händelsen, som chockade matte Ann-Charlotte Johansson.

Foto: Privat

Målilla2018-07-11 21:00

Promenaden utanför Mörlunda brukar vara rena idyllen i den natursköna miljön. Men lördagens promenad blev rena skräckupplevelsen för Ann-Charlotte Johansson från Målilla och hennes drever Tazz.

– Plötsligt kom en hund rusande och bet sig fast i Tazz öra. Direkt efter kom en något mindre hund, som gick till attack och bet min hund i nacken, benet, bröstkorgen och framför allt strupen. Usch, det var hemskt.

Ann-Charlotte Johansson drabbades av chock och hann inte reagera utan tvingades se på hur de två hundarna attackerade Tazz. Flera bitmärken vittnar om vad han utsattes för, innan ägarna kom och lyckades få bort sina hundar.

– Vi tillbringade nio timmar på Läckeby djursjukhus där Tazz fick lugnande medicin, han rakades och såren tvättades rena. Nu ska han äta antibiotika och smärtstillande i två veckor och vi ombads hålla koll på såren så det inte blir inflammation under huden. Det kostade oss 4 200 kronor, men mest tänker vi förstås på Tazz lidande. Veterinären sa det, att hade det varit en mindre hund hade den inte klarat sig så här bra. Nu ska vi vara glada att han har så tjock halskrage, där fick han ett par djupare bett och flera mindre.

Händelsen är polisanmäld. Vi har sökt hundarnas ägare vid ett flertal tillfällen utan att lyckats nå dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!