Hur ska orten bli en bättre plats att bo på?

Hur ska Mörlunda bli en vackrare och bättre plats att bo och leva på? Det är frågeställningen inför den ortspromenad som planeras.

Nu är det dags för en ny ortspromenad, Stadsarkitekt Sara Dolk ser stora möjligheter att göra något riktigt trevligt i Mörlunda.

Nu är det dags för en ny ortspromenad, Stadsarkitekt Sara Dolk ser stora möjligheter att göra något riktigt trevligt i Mörlunda.

Foto: Olof Carlson

Mörlunda2019-11-09 18:30

Nu har alltså turen kommit till Mörlunda i kommunens satsning på ortspromenader. Nästa lördag, 16 november, ordnar Hultsfreds kommun Makeover en rundvandring i Mörlunda, där man bjuder in ortsborna för att få höra tankar och synpunkter på hur samhället kan bli trevligare och tryggare.

Stadsarkitekt Sara Dolk har varit på plats och rekognoscerat inför promenaden, och hon ser en jättepotential att göra något riktigt trevligt i Mörlunda.

– Det är speciellt ett område som jag har fastnat för, det är jättefint när man väl är där. Det är ett stort område, med vatten i ett hörn.  Mörlunda är kuperat och det finns stora möjligheter. Det gäller bara att hitta pärlorna, säger Sara Dolk.

Det här blir den femte ortspromenaden i ordningen, och ytterligare två kommer det att bli fram på vårkanten. 

– Vi har varit runt i Virserum, Silverdalen, och Järnforsen, och nu blir det Mörlunda. I vår ska vi besöka Vena och Rosenfors, säger Sara Dolk.

Vid det här laget börjar man se en del konkreta resultat av de tidigare promenaderna. Den nya lekplatsen, med mötesplats i Virserum är ett exempel, likaså har det omfattande jobbet i Silverparken i Silverdalen sitt ursprung i ortspromenaderna, berättar Sara Dolk.

– Men allt som kommit fram under promenaderna kan vi inte göra direkt. En del måste vänta för att få plats i budgeten. 

Det är många förslag och synpunkter som kommit in genom rundorna, och det tar sin lilla tid att prioritera och sortera dem.

Karta: Mörlunda
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om