Redan i förra veckan började de första hyresgästerna flytta in i det nya huset, Hultsfreds kanske högsta hus,

­– Utsikten över sjön från lägenheterna högst upp är helt fantastisk, säger Nicke Wainebro, vd för AB Hultsfreds Bostäder.

Så här långt är det ungefär hälften av lägenheterna som är inflyttade, den andra hälften tas i bruk nu den 15 augusti. För huset är fulltecknat, alla lägenheterna är bokade och har så varit ända sedan huset var på planeringsstadiet.

Artikelbild

| Inflyttningen i det nya trygghetsboendet på Sjövägen är i full gång, berättar Nicke Wainebro, vd för Hultsfreds Bostäder.

Totalt finns det 16 lägenheter i det fyra våningar höga trygghetsboendet. Eller 15 plus 1 snarare. För en av lägenheterna på nedre botten kommer att användas som gemensamhetsutrymme. Något som är ett krav för att det ska få kallas Trygghetsboende.

Nicke Wainebro hoppas på, och räknar med, att få ett bidrag från Boverket för det.

– Vi har ansökt, men inte fått något besked ännu, säger han.

Nu när det här huset är klart, frigörs resurser för att börja planera nästa projekt. Sju nya lägenheter på Södra Långgatan i Målilla.

– Där har vi fyra lägenheter bokade så här långt, säger Nicke Wainebro, som förstås hoppas att fler hyresgäster strömmar till när det börjar synas något konkret på platsen.

– Vi börjar redan nu med bygglov och andra handlingar som behövs, säger han, och sedan kan vi gå ut och göra en upphandling av bygget.

Lite längre fram i tiden finns det också planer för ett bygge i Järnforsen.