Invigning av nya biblioteket i höst

Invigningen av det nya biblioteket i Hultsfred kommer att bli i efter sommaren. Mer av praktiska skäl än Coronarelaterat.

Biblioteksbygget rullar på för fullt, men invigningen kommer att bli först till hösten. Även om tanken är att det ska vara klart i mitten på maj.

Biblioteksbygget rullar på för fullt, men invigningen kommer att bli först till hösten. Även om tanken är att det ska vara klart i mitten på maj.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfreds kommun2020-03-31 22:00

– Enligt tidtabellen ska bygget vara klart i mitten på maj, eller möjligen i slutet. Men den planerade invigningen blir först någongång i slutet på augusti, säger Per Kågefors på kommunens utvecklingskontor.

– Om allt blir godkänt vid slutbesiktningen kommer vi sedan att stänga biblioteket i Valhall under juni månad, fortsätter han.

Det blir en intensiv tid med flyttbestyr. Det är inget litet jobb att flytta ett bibliotek, ens om det bara handlar om tvärs över gatan. Sedan kommer nya biblioteket att öppna i juli. I varje fall delvis.

– Vi tar det lite stegvis, säger Kågefors, så vi ser att allting fungerar och att personalen kommer in med allt nytt.

– Sedan är planen att det blir invigning i slutet på augusti, när alla är tillbaka efter semestrarna, fortsätter Kågefors.

Men han betonar också att det är planer än så länge. För som läget är nu är det ingen som vet vad som gäller då. Restriktionerna som coronaviruset fört med sig kan ju ha skärpts ytterligare till dess.

– Vi får helt enkelt vänta och se, säger Kågefors.

Så den stora, högtidliga invigningen får vänta till i slutet på augusti. Men det betyder inte att biblioteket kommer att vara stängt till dess.

– Vi kommer att smygöppna så fort vi kan, lovar Kågefors.

Med anledning av risken för smittspridning har biblioteket minskat sina öppettider något. I stället för att ha öppet till klockan 19 på vardagskvällarna, stänger man vid 17. Och på lördagar är det inte öppet alls, tills vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!