KGM miljonsatsar på gymmet

KGM har miljoninvesterat i sitt gym – som kan bli grunden i ett framtida friskvårdscenter. "Folk är intresserade av att investera i sig själva och friskvård", säger Jonas Friberg.

Jonas Friberg märker att folk är intresserade av att investera i sig själva och friskvård. Det fick KGM att våga miljoninvestera i gymmet, som används flitigt av Lucia Brandt och Sofi Jakobsson.

Jonas Friberg märker att folk är intresserade av att investera i sig själva och friskvård. Det fick KGM att våga miljoninvestera i gymmet, som används flitigt av Lucia Brandt och Sofi Jakobsson.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2019-05-20 18:00

På batteritillverkaren Vartas tid användes fastigheten som rekreationshus. Här fanns en gammal matsal med storkök och i en del satt sköterskan som mätte anställdas blyvärden får jag berättat för mig.

– KGM tog över lokalerna mest för att få tillgång till gymnastiksalen, så vi kunde använda den som visningslokal för vårt idrottsmaterial. Den tillverkningen är ju vår kärnverksamhet, säger företagets Jonas Friberg.

– Vårt andra ben är att sälja idrottslärarnas material, och när tanken på den visningslokalen växte fram tog vi det hela ett steg längre, med lite mer maskiner, och testade om det även fanns intresse att träna här.

Hur ser du på konkurrensen med det som redan finns, är behovet tillräckligt?

– Som vi ser det är vi ett komplement. Intresset har ökat stadigt och bevisar att det finns behov av båda. Numera används vårt gym i snitt av 100 personer per dag.

I mitten av april blåste man ut allt och satsade på både nya och fler maskiner, löpband, cyklar, crosstrainer och vikter. En investering i miljonklassen.

Vad får er att våga satsa i "lilla" Hultsfred?

– Dels är det av ganska stort självförtroende, vi märker att det är en hälsotrend just nu. Folk är intresserade av att investera i sig själva och friskvård. Vi ser också att det är en bred kundbas åldersmässigt, allt ifrån gymnasieelever till pensionärer i ganska höga åldrar. Och folk tränar av olika syften, allt ifrån att lyfta vikter för att öka muskelmassan till rehabiliteringsträning.

Nu förs dessutom diskussioner om hur man kan utveckla KGM-hallen ytterligare, utöver gymmet och gymnastiksalen som numera används i huvudsak av Hultsfreds Gymnastikklubb för deras gruppträningar.

– Vi har många idéer, det kan bli aktuellt att korrigera öppettiderna för att få med de skiftarbetare som slutar sent på de industrier som finns här. En annan tanke är att starta gruppverksamheter med hjälp av personliga tränare, och kanske satsa utomhus på utegym, beachvolleyboll och boulebana, säger Jonas Friberg och fortsätter:

– Men det gäller ju att få bärighet ekonomiskt också. Vi får se vad framtiden har med sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!