Knivskuren man allvarligt skadad: "Nedsövd"

En man är allvarligt skadad sedan han hittats knivskuren i magen i Stålhagen. Polisen söker nu två gärningsmän, som misstänks för mordförsök.

På Granitvägen i Hultsfred, påträffades mannen knivhuggen. Ett vittne såg hur han togs omhand av massa personer, som stoppade blodflödet genom att knyta sina tröjor om mannen.

På Granitvägen i Hultsfred, påträffades mannen knivhuggen. Ett vittne såg hur han togs omhand av massa personer, som stoppade blodflödet genom att knyta sina tröjor om mannen.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfreds kommun2019-10-16 15:59

Det var förbipasserande som hittade mannen utomhus och slog larm till polisen vid 21.43 på tisdagskvällen.

– Det rör sig om en man i 50-årsåldern som knivskurits i buken, säger Anders Hultman, förundersökningsledare vid polisen i Oskarshamn.

Flera polispatruller anslöt snart till Stålhagen liksom en ambulans, som förde mannen till Västerviks sjukhus där han opererades under natten. Enligt en bulletin är han utsatt för grovt våld, allvarligt skadad och inlagd på vårdavdelning.

– Vi har så här långt inte kunnat höra honom, då han tydligen ligger nedsövd, säger Anders Hultman.

Polisen söker efter två gärningsmän, misstänkta för mordförsök och polisen har också hört flera vittnen i ett försök att skapa sig en bild av vad som har hänt.

– De har kunnat lämna upplysningar om det inträffade, vi har dock inte kunnat höra målsägaren då han tydligen ligger nedsövd, säger Anders Hultman.

Vi har träffat en person, som blev vittne till hur mannen togs om hand, allvarligt skadad. Tisdagskvällen hade fortlöpt som vardagskvällar brukar när hen plötsligt hörde många högljudda röster och skrik utanför lägenheten.

– Jag undrade vad som hänt och när jag gick ut på balkongen såg jag massa personer som sprang hit och dit och hur man höll på att ta hand om mannen som låg knivhuggen på marken. Det var så mycket blod och man försökte stoppa blodet genom att knyta sina tröjor runt mannen.

Vittnet är fortfarande skärrat och säger sig inte ha sovit något alls under natten.

– Det var hemskt. Det är så skrämmande att sådant här händer, skrämmande hur människor tycks tycka att det är lika lätt att knivskära någon som att dricka kaffe. Jag vet att många känner sig otrygga, jag känner mig otrygg och önskar att poliser och väktare skulle cirkulera här mer regelbundet.

Vittnet säger sig ha sett mannen tidigare och har tänkt på honom som en lugn man, som man aldrig "märker av".

Finns det någon anledning för de boende i området att vara oroliga för egen del?

– Det är inte vanligt att människor besinningslöst hugger ner personer de inte känner, säger Anders Hultman. Nu vet vi ju inte i det här fallet, men det brukar vanligtvis finnas någon form av koppling mellan målsägare och gärningsman. Så jag tycker inte det finns någon anledning att vara rädd.

Vi sökte Cecilia Brick, förundersökningsledare, och Robert Loeffel, presstalesperson, under onsdagen, utan framgång.

Via den här gången uppges de båda misstänkta männen sprungit från platsen, sedan de knivskurit en man i 50-årsåldern i magen.
Via den här gången uppges de båda misstänkta männen sprungit från platsen, sedan de knivskurit en man i 50-årsåldern i magen.
Karta: Granitvägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!