Kreativa idéer på årets konstkollo

Kollots ungdomar blev glatt överraskade över sin förmåga att skapa nya saker av återbruksmaterial.

28 juni 2019 14:00

Under veckan har sammanlagt 18 ungdomar mellan 10-15 år fått chansen att experimentera med olika tekniker för att lära sig mer om konst. Ungdomarna har använt sin fantasi för att få ihop färger och form i sina verk. Mycket handlar om återbruk. Temat för konstkollot har varit vatten, vilket även inkluderat ekosystemet. Konstnären Veronica Lindblad njuter i fulla drag.

– Vi har härliga ungdomar och vi har haft tur med vädret. Detta har gjort att vi har kunnat vara utomhus i stort sätt hela tiden. Ungdomarna är fantastiska och det råder inte någon brist på idéer, säger hon.

Veronica berättar att veckan började med en genomgång och därefter satte de igång med sina projekt. Ungdomarna i den här åldern är ganska självgående och Veronica upplever att hon får väldigt mycket tillbaka från ungdomarna. Stina Stenbäck och Meja Saaby Lürges Nielsen var båda väldigt glada för att de valde att delta på lägret.

– Det har varit mycket roligare än vad jag tänkt mig, säger Stina och Meja nickar instämmande.

Tillsammans med Lo Lindström har de tillverkat det största konstverket, som föreställer ett högt berg med ett vattenfall. På sidan av berget hänger en bergsklättrare i sin sele och strax under finns en stor sjö. I sjön ligger en brygga utlagd och en båt "guppar" på vågorna. Sara och Meja avslutar projektet genom att tillverka träden till skogen.

Konstkollot avslutades med vernissage och nu efterföljande utställning på Kopparslagaren i Hultsfred under helgen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa