Så fort räddningstjänsten kom fram, sattes rökdykare in för att undersöka huset. De tvingades dock ganska snart backa ut, på grund av hettan.

– Inledningsvis var det lite oroligt eftersom det stod en bil utanför.  Men vi fick ta i ägarna till huset, säger brandchefen i beredskap, Andreas Enberg, och de kunde bekräfta att det inte fanns någon människa i huset.

Branden fick ett mycket snabbt förlopp och ganska snabbt insåg räddningstjänsten att huset var bortom all räddning, och lät det därför brinna ner helt och hållet medan man inriktade sina ansträngningar på att skydda omgivande byggnader och skogen runt det brinnande huset.

Artikelbild

Som mest hade räddningstjänsten 18 brandmän från stationerna i Järnforsen, Målilla och Kvillsfors jobbade med släckningsarbetet. Dessutom hade man hjälp av tankbil och stege från Hultsfred.

– Vi har sedan länge ett omfattande samarbete med Höglandets räddningstjänst och Kvillsfors, säger Andreas Enberg.

Det nyrenoverade huset användes som fritidshus och ägarna till det är hemmahörande i Östergötland.

Ett åskväder under eftermiddagen tros vara orsaken till branden.

Artikelbild

| När räddningstjänsten kom till platsen var övervåningen övertänd. Huset var redan så illa skadat att man valde att låta det få brinna ner.

På onsdagskvällen räknade Andreas Enberg med att ha brandpersonal kvar på platsen hela natten, för att bevaka elden och förhindra vidare spridning.