Lars Isacsson uttagen till Liljevalchs

Konstnären Lars Isacsson från Björksebo har blivit uttagen att ställa ut på Liljevalchs vårsalong som öppnar i början på nästa år.

Konstnären Lars isacsson från Björksebo har blivit uttagen till Liljevalchs vårsalong med två av sina verk.

Konstnären Lars isacsson från Björksebo har blivit uttagen till Liljevalchs vårsalong med två av sina verk.

Foto: OLOF CARLSON

Björksebo2019-11-12 14:00

– Det betyder mycket att bli antagen till vårsalongen, säger han, när vi träffar honom i ateljén i Björksebo mellan Vena och Vimmerby. Det är tusentals besökare på den här utställningen som har väldigt gamla traditioner.

– Det är ett nålsöga att ta sig igenom, säger Lars Isacsson, eftersom det är en jury som tar ut deltagarna i utställningen.

Han berättar att det brukar vara över 2 000 konstnärer som ansöker om att få vara med, men att det bara finns ett par hundra platser att tillgå. Så urvalet är tufft.

Liljevalchs vårsalong är av traditionen lite av starten på ett nytt konstår och när portarna slås upp tionde januari brukar köerna ringa långa utanför lokalen.

Det är dock inte första gången som Lars Isacsson har några verk med på den här utställningen, men det var länge sedan sist.

– Jag anmälde mig förra året också, säger Lars isacsson, men då kom jag inte med. Och innan dess är det nog 20 år sedan jag var med.

Men den här gången föll hans verk juryn i smaken. Lars Isacsson kommer att visa upp två stora kolteckningar, vinterlandskap tecknade i kraftiga linjer med kraftiga skuggor och dagrar.

– Just nu har jag lämnat bort de båda kolteckningarna för inramning, säger han, sedan ska de transporteras till Stockholm.

Lars Isacsson har sina rötter i Kisa och har bott ett antal år i Stockholm. För elva år sedan flyttade han och hustrun, Bergliot Kvarnare, till Björksebo.

– Det var väl lite av en slump att vi hamnade här, säger han, men vi trivs jättebra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!