Lions skänkte en hjärtstartare

Det är kanske ingen konst att använda en hjärtstartare, men det är ändå självklart att det ska finnas en på konsthallen.

14 maj 2019 05:00

På måndagsmorgonen passade Lions Club i Virserum på att överlämna en hjärtstartare till en glad konsthallschef, Barbro Wenden.

– Det är ett gammalt önskemål vi har haft, säger hon, men det har varit lite för dyrt för oss att köpa en.

Men nu finns det en i alla fall, grön och gran och redo att användas.

– Det kan vem som helst göra, säger Kjell Pettersson i Lions Club, som tillsammans med presidenten Björn Österlind överlämnade hjärtstartaren.

Han öppnar locket och visar.

– Det finns en av- och påknapp, det är allt, säger han. När man slår på maskinen så instruerar den hela tiden vad man ska göra.

När det nu blev dags att hitta ett nytt hem för hjärtstartaren var det ett ganska självklart val för lejonen att placera den på just konsthallen.

Med 15 000 besök förra året - och det var ett ganska blekt år besöksmässigt sätt, är det mer än befogat att det ska finnas en här. Inte minst som den då kan betjäna hela Bolagsområdet, som sammantaget är kommunens största turistmagnet just nu. Det är många som rör sig på området under högsäsong.

– Och i värmen förra året var det väl inte alla som mådde så bra, säger Barbro Wenden, även om vi inte haft några tillbud.

– Nu ska vi bara hitta en bra plats här. Den måste sitta lätt tillgänglig, säger Barbro Wenden, men inte så tillgängligt att den riskerar sabotage.

Men eftersom konsthallen är den inrättning på området som har de längsta öppettiderna, så räknar hon med att det ska bli lätt att placera den. Konstigare föremål har hon placerat förr.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Olof Carlson