Lönnebergaveckan en kär tradition

Nu drar det ihop sig till den stora hemvändarveckan i Lönneberga socken. För 32:a gången i ordningen blir det full fart i den annars så lugna trakten.

18 juli 2019 19:00

Minst en programpunkt per dag, i bland flera är målet för föreningslivet i bygden, som med Hembygdsgillet i spetsen svarar för arrangemanget.

Programmet för veckan innehåller det mesta från hattparad i församlingshemmet till traktorrally och hantverksutställning.

Auktionsroparen Lasse Oscarsson har egentligen lagt klubban på hyllan, men när hembygdsgillet hörde av sig, var det ingen tvekan.

Så på tisdag eftermiddag ropar han sin 1 264:e auktion i hembygdsparken.

Men redan nu på söndag drar veckan igång med friluftsgudstjänst i hembygdsparken. En start som är lika traditionell som själva Lönnebergaveckan.

Sedan fortsätter programmet på måndagen med hantverksutställning och hattparad i församlingshemmet.

Så fortsätter programmet hela veckan lång med olika inslag. I mångt och mycket följer det mönstret från tidigare år. Men en del nyheter finns också i programmet.

Lönneberga kyrka har tidigare var en central punkt, men nu är den stängd för renovering. I stället har den verksamheten flyttat ut i kapellet på gården, där det kommer att hända en hel del.

En annan nyhet i år blir den guidade turen upp till Lammerhatt, utsiktspunkten som ligger på höjden bakom kyrkan. För många som är uppvuxna i trakten blir det lite av en nostalgitripp, det är åtskilliga skolklasser som varit på utflykt hit upp. Inte minst på den tiden när luftbevakningstornet fanns kvar.

En annan nostalgitripp som skapat stort intresse är lördagens rundvandring i Silverdalen, där man kommer att titta på hur det ser ut i dag och hur det såg ut förr i tiden.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Olof Carlson