Målillas piggaste 100-åring?

Många stora ögonblick har det blivit genom åren. Bandylaget var snubblande nära att ta sig upp i högsta serien, och fotbollen fick upp i trean med minsta möjliga marginal.

Det känns jätteroligt att som nyvald ordöförande få uppleva 100-årsjubileet, tycker Mikel Karlsson, som är imponerad av alla de ideella arbetstimmar som lagts ner, soch som läggs ner i föreningen.

Det känns jätteroligt att som nyvald ordöförande få uppleva 100-årsjubileet, tycker Mikel Karlsson, som är imponerad av alla de ideella arbetstimmar som lagts ner, soch som läggs ner i föreningen.

Foto: OLOF CARLSON

Målilla2018-11-14 21:00

Bosse Karlsson har grottat ner sig i föreningens hundraåriga historia och kan berätta om några ögonblick som fick hela Målilla att hålla andan.

– Det största ögonblicket för fotbollen var 1973 när man tog steget upp i trean, som var den tredje hösta serien på den tiden, berättar han. Inför sista matcherna ledde Målilla serien med två poäng före Vimmerby som måste vinna med sex mål mot Loftahammar.

– Så kom det upp på anslagstavlan att Vimmerby vann med 6-0, fortsätter han. Vi spelade derby mot Mörlunda, som ledde med 1-0. Men så fick vi en straff på övertid och på tredje returen kunde Kenneth "Kenna" Johansson slå bollen i mål.

Ett av de stora ögonblicken för bandyn var 2001 när de efter flera slutspelsomgångar var ytterst nära att gå upp i allra högsta serien, men missade med en hårsmån. Numera är det bandy och fotboll som gäller i föreningen, men tidigare fanns det fler sporter att välja på. Friidrotten var stor, liksom orientering, bordtennis och skidåkning.

Idrottsparken och fotbollsplanen invigdes 1934 på sin nuvarande plats och strax intill byggde sedan Ing 2 bandybanan, som sedan 1994 blev konstfrusen. Den riktiga födelsedagen för klubben var 19 juli 2018, men nu på lördag firas 100-årsjubileet med en riktig heldag, som börjar med bandymatch och avslutas med en fest där 177 gäster är speciellt inbjudna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!