Man svårt skadad i mordförsök

Insatsstyrkan skickades till centrala Virserum efter ett större bråk på lördagsförmiddagen. En 40-årig man har hittats med allvarliga stickskador och polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Foto: Ulrik Alvarsson

Virserum2018-11-03 12:57

VET DU MER? TIPSA OSS HÄR!

Det var på förmiddagen som polisen skickades till Virserum efter larm om ett bråk. På platsen hittades en man som blivit stickskadad. Inga misstänkta gärningspersoner fanns dock kvar.

En förmodad brottsplats spärrades av vid korsningen mellan Strandvägen och Storgatan i Virserum.

– Vi har flera polispatruller på plats i Virserum nu. Vi försöker samla in information och bilda oss en uppfattning kring vad som har inträffat, sade Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen, vid 13-tiden på lördagen.

Den skadade 40-åringen fördes tmed ambulans till sjukhus, men sjukvården har än så länge inte gått ut med några uppgifter om skadeläget eller mannens tillstånd. Händelsen rubriceras dock som försök till mord.

Vår reporter Ulrik Alvarsson befann sig i Virserum efter under dagen och uppgav att han fick stanna sin bil vid avspärrningarna när han åkte bil genom samhället.

– Polisen på plats ville inte prata men sa att avspärrningarna skulle utökas, sade Ulrik Alvarsson.

Trafiken på väg 23 genom Virserum påverkades av polisens arbete, då delar av genomfartsvägen var avspärrad av polisens båvita band under stora delar av dagen.

Strax efter klockan 14 var vår sig reporter Magnus Strömsten i Virserum.

– Det är fortfarande avspärrat vid adressen där det här ska ha skett. Jag pratade med några poliser som sa att de stått här i två timmar, men i övrigt ville de inte uttala sig. De hänvisade till högre ort, sade Magnus Strömsten.

Vid 14.45 på lördageb uppgav polisen att mannen är allvarligt, men inte livshotande, skadad.

– Han vårdas fortfarande på sjukhus, sade Kim Hild, presstalesperson vid polisregion syd.

Enligt Kim Hild är det inte ovanligt att insatsstyrkan kallas in vid händelser som denna.

– Nej, inte när det handlar om grövre våldsbrott. Vi vet ju inte hur det kommer att se ut innan vi är på plats. Med tanke på att det fanns uppgifter om flera gärningsmän och att man inte kunde utesluta någon typ av tillhygge fanns det naturliga skäl till det.

Under lördagseftermiddagen anlände polisens kriminaltekniker till Virserum, för att söka efter spår på platsen. Genomfartsvägen, väg 23, var då fortfarande avspärrad och Trafikverket tillsammans med entreprenören Svevia ansvarade då för att se till att leda om trafiken via andra vägar.

Polisen bestämde sig efter klockan 17 på lördagen att inte säga något mer om händelsen eller kommentera utredningsläget ytterligare.

– Man kan säga att dörren är stängd. Vi vill inte lämna några ytterligare detaljer om ärendet. Vi har goda skäl till det, sade polisens presstalesperson Rickard Lundqvist vid 18.45 på lördagskvällen.

Han utvecklade saken och förklarade att polisen inte säga saker som kan påverka vittnen eller på andra sätt äventyra utredningen.

Enligt uppgifter till oss ska två personer ha frihetsberövats under dagen?

– Jag kan varken bekräfta eller dementera det, sade Rickard Lundqvist.

Polisen är intresserade av tips och uppmanar den som har iakttagelser att höra av sig.

– Om man har befunnit sig i Virserum och sett saker som man reagerat på eller som inte stämmer in kan man ringa oss på 114 14.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!