Matchpremiär för ungt Svala

Efter att ha tränat innebandy i ett par år var det äntligen dags att få spela den allra första matchen. IBK Svala stod värd för ett poolspel, som lockade Oskarshamnslaget Craftstaden och Nybro till Mörlunda.

Söndagens poolspel i Mörlunda sporthall innebar matchpremiär för både Svala, Crafstaden och Nybro.

Söndagens poolspel i Mörlunda sporthall innebar matchpremiär för både Svala, Crafstaden och Nybro.

Foto: Privat

Mörlunda2019-01-21 15:55

Det var många fjärilar i magen på de unga innebandyspelarna, födda 2011 och 2012. Poolspelet betydde inte premiär bara för Svala, utan det var något helt nytt att få möta andra spelare än de egna lagkamraterna, dra på sig matchtröja och ha riktiga domare på planen även för motståndarna.

Craftstaden och Nybro kom med två lag vardera, så dagen bjöd inte mindre än fyra matcher för Svala. Precis lagom många för att alla som ville skulle få prova på att vara målvakt.

– Poolspel i innebandyförbundets regi börjar inte förrän nästa säsong, så det här kan man säga var ett litet smakprov på vad som komma skall, säger Hilda Lamberg, en av många ledare.

– Vi såg det mest som träning och lek, för att grabbarna skulle få känna på hur det är att spela match.

Och det var uppskattat. Dagen i sporthallen har varit efterlängtad både länge och väl och när det var dags fyllde publiken läktarna, för att heja fram de unga spelarna.

– Det var lite nervöst, men det var jätteroligt, sa Linus Lamberg Thyrén om att äntligen få spela match.

Det finns inte så många innebandyklubbar på så nära håll, utan Craftstaden och Nybro är bland de närmaste. Redan har man pratat om att kanske få till en fortsättning på poolspelet, med någon av de andra klubbarna som värd.

– Ja, vi pratade om att försöka hinna möta varandra igen någon gång, innan den här säsongen är över, säger Hilda Lamberg.

Mirja Pihl von Schantz tillsammans med Linus Lamberg Thyrén, Albin Strömberg och Olle Rydén Rudbrant.
Mirja Pihl von Schantz tillsammans med Linus Lamberg Thyrén, Albin Strömberg och Olle Rydén Rudbrant.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!