MC-förare skadad – krockade med älg

Den mc-förare som kolliderade med en älg på onsdagskvällen är inlagd på vårdavdelning. Från sjukhuset uppger man att hans skador är lindriga.

MC-föraren som kolliderade med en älg på onsdagskvällen uppges  vara lindrigt skadad, han var dock fortfarande inlagd på vårdavdelning vid niotiden på torsdagsmorgonen.

MC-föraren som kolliderade med en älg på onsdagskvällen uppges vara lindrigt skadad, han var dock fortfarande inlagd på vårdavdelning vid niotiden på torsdagsmorgonen.

Foto: Räddningstjänsten

Järnforsen2019-08-22 10:33

Det var vid 21-tiden som SOS fick larm om en viltolycka mellan Järnforsen och Målilla, sedan en kollision mellan mc och älg inträffat.

Räddningstjänsten var på plats och assisterade ambulanspersonal i deras arbete och man stängde också av vägen i båda riktningarna för att säkra arbetsplatsen.

– I samband med olyckan uppstod en hel del skräp på vägbanan, så vi sopade ihop glaskross och tog bort motorcykeldelar på vägen och en knapp timme senare kunde trafiken släppas på igen, säger Ulf Bowein, räddningschef i beredskap.

Enligt sjukhusets bulletin ska mc-föraren vara en man i 70-årsåldern från norra Kalmar län. Han uppges ha varit vid medvetande hela tiden.

Han fördes med ambulans till sjukhuset i Oskarshamn, där han fortfarande vid niotiden på torsdagsmorgonen var inlagd på vårdavdelning. Personalen uppger att han är lindrigt skadad.

Älgen skadades svårt vid olyckan och jägare kallades till platsen för att avliva den.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!