Det var justitieminister Morgan Johansson (S) som knackade på.

Socialdemokraterna i Hultsfred fick besök av ministern, och passade på att dra igång valkampanjen på högsta växeln, nu när man fick draghjälp.

– Det är den bästa kampanjmetoden, sa ministern. Att möta människor så här öga mot öga ger tillfälle till både frågor och svar. Det ger också tillfällen till inspel och idéer. Dessutom är det roligt.

Artikelbild

| Det var stor uppslutning till operation Dörrknackning, inledningen på den lokala valkampanjen.

Nu under den månad som återstår fram till valet kommer han att ägna många kvällar att gå runt på olika orter i landet och knacka dörr.

– Mitt schema brukar se ut så här inför valet, säger Morgan Johansson, besk på arbetsplatser på dagen och dörrknackning på kvällarna. Och när skolorna börjar och ett par veckor blir det också många skolbesök.

Det är ett tufft schema, men Morgan Johansson gillar det. Dörrknackningen ger tillfälle att träffa väldigt många människor och utbyta tankar.

– Oftast är det väldigt positiva möten, säger han, man får en chans att känna av vad folk tycker och tänker. Det är klart att alla man träffar inte tycker som vi, och det kan bli lite debatt ibland. Men det får man ta då.

Artikelbild

| På promenaden utmed Idrottsvägen i Hultsfred träffade Morgan Johansson och Micke Lång åtskilliga Hultsfredsbor att prata politik med.

Besöket i Hultsfred kom att bli finalen på en tvådagars Smålandsturné för ministern, som på onsdagen besökte Vetlanda, för att dra igång operation dörrknackning. Och på torsdagen besökte han både Vimmerby och Hultsfred.