Missing People region fick god hjälp i sökandet efter den kvinna i 20-årsåldern som uppges vara försvunnen sedan i onsdags, när vänner och anhöriga ställde upp för att leta.

– Vi vet väldigt lite egentligen, men eftersom hon uppges ha setts senast i Hultsfred så börjar vi sökandet där, säger Tessan Jigfjord, aktiv i Missing People sedan 2013.

Anmälan inkom till Missing People från anhöriga, som bad om hjälp.

Artikelbild

| Närmare 70 personer i fyra grupper gav sig på fredagksvällen ut för att söka efter kvinnan, som varit försvunnen sedan i onsdags.

– Anmälan inkom till oss i onsdags kväll klockan 20.45. Vi försökte då ringa hennes telefon och vi kontaktade även sjukhus med svaret att hon inte fanns där, säger Calle Persson, presstalesman vid polisen region syd. I ett första skede gjordes bedömningen att det inte är någon omedelbar fara för hennes liv, vilket är en generell bedömning när det rör sig om en vuxen person, och där det inte föreligger någon känd hotbild mot personen.

Det blev 67 personer som anmälde sig för att vara med i sökandet efter den försvunna kvinnan och uppdelade i fyra grupper sökte de igenom området kring sågdammen och Hagadal i Hultsfred och hela skogspartiet upp mot Hagadal.

– Det är väldigt god uppslutning för att vara en fredagskväll och med så kort varsel, konstaterade Tessan Jigfjord, när patrullerna givit sig iväg efter ordergivning och information.

Missing People beräknas leta efter kvinnan så länge det är ljust ute.

Uppdatering 21.50:

Sökandet avslutades klockan 21.30 när det började bli mörkt.

– Det har gått bra, vi har gjort väldigt mycket fynd och hittat en massa kläder i skogen, men tyvärr inget som går att relatera till försvinnandet, berättar Tessan Jigfjord.

– Totalt var det 120 sökare, men 67 unika sökare som varit med hela kvällen.

Vad är nästa steg?

– Vi kommer fortsätta söka i området, vi bryter nu för kvällen när det börjar bli mörkt och vi är trötta. Vi kallar till en ny skallgång till klockan 13 imorgon, och vi samlas utanför Hotell Hulingen igen.

Tessan Jigfjord poängterade åter igen hur nöjd hon var med uppslutningen, och över vilka som var med och sökte.

– Det roliga är att majoriteten är ungdomar, det är nästan bara ungdomar. Det är väldigt bra att få ihop det en fredag.