Misstänks för döda igelkottar

Polisen har en skäligen misstänkt till dådet med de ihjälsparkade igelkottarna. Utredningen leds nu av åklagare.

Igelkottar sparkades ihjäl.

Igelkottar sparkades ihjäl.

Foto: Privat

Hultsfreds kommun2019-09-20 18:00

Det rör sig om en man, född i början av 1990-talet och hemmahörande i Vimmerby kommun, som är skäligen misstänkt för djurplågeri, sedan han ska ha sparkat ihjäl två igelkottar i Hultsfred.

Den ena ska han enligt anmälan ha sparkat till döds mot en dörr på stationshuset, och den andra misstänks han ha sparkat framför sig över järnvägsspåren och längs Strandpromenaden.

Något som uppmärksammades av flera vittnen, varav den ena också filmade händelsen, som utspelade sig natten till den 31 augusti. 

Händelsen väckte också starka reaktioner på sociala medier. Inlägget har i dagsläget delats närmare 7 000 gånger och fått 2 200 kommentarer.

Uppgifter gör gällande att mannen själv gav sig tillkänna hos polisen?

– Det vill jag varken bekräfta eller dementera, säger förundersökningsledare Staffan Gustavsson, vid polisen i Kalmar. Utredningen är i ett sådant skede, att jag riskerar förstöra den om jag svarar på andra frågor kring ärendet.

Vittnen uppger att det var två personer inblandade, men det finns bara en misstänkt?

– Det kan finnas fler misstänkta, men har i så fall inte nått upp till nivån skäligen misstänkt.

Ärendet har skickats till åklagare Johan Henningsson, som ska leda utredningen.

– Djurplågeri är en sådan typ av brott som vi ser allvarligt på, så när vi får fram en skäligen misstänkt blir det per automatik en åklagare som blir förundersökningsledare, förklarar Staffan Gustavsson som också berömmer vittnenas hjälp i fallet.

– Jättebra handlat. Polisen behöver hjälp för att kunna hjälpa tillbaka.

Karta: Hultsfreds Station
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!