Musikcafé framme vid 70-talet

Det var årtiondet då en lågkonjunktur följde i spåren av skyhögt oljepris. Tågluffandet introducerades och Abba vann Eurovision Song Contest med "Waterloo" i Brighton. Den här gången väckte kyrkokörens café minnen från det färgglada 70-talet.

11 februari 2019 16:01

Tidstypiska kläder med trumpetarmar och stora mönster, gamla tidningar att bläddra i, en dockvagn och karakteristiskt porslin hjälpte också till att föra tankarna tillbaka till 1970-talet. Och så det viktigaste av allt – musiken där allt från "We will rock you", "Musik ska byggas av glädje" och "I will survive" kokades ihop med den nya sortens musik, dansband med "Gråt inga tårar" och "Leende guldbruna ögon" till ett riktigt festligt och färgsprakande musikaliskt fyrverkeri.

– Vi försöker alltid få ett så brett program som möjligt, säger den musikaliska ledaren Ann-Marie Daag Albrechtsson, som beundrar sina körmedlemmar för att de lägger ner hela sin själ i det här, genom att bland annat sy kläder och leta efter prylar som väcker minnen.

– Konferencier Jimmy Andersson från Vimmerby är påläst och mellan låtarna hjälper han dessutom publiken att minnas, genom att berätta om händelser som utspelade sig under årtiondet.

Två, två timmar långa föreställningar om vardera 100 biljetter sålde slut, så den som inte var tillräckligt snabb är hänvisad till "andra chansen" den 14 april, då turnén går vidare till Målilla och Virserum.

– Det här måste jag säga är det bästa de gjort, det tilltalade mig verkligen, säger Bengt Westrin som sett alla fem caféerna, som började med 1920- och 30-talet. De är amatörer, ändå är de så professionella på det de gör.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Charlotte Madestam

Ämnen du kan följa