Musikteater för en ung publik

På lördag den 20:e juli så visas en musikteateruppsättning av "Mio min Mio" i Målillas hembygdspark.

På lördag blir det musikteater i Målilla hembygdspark.

På lördag blir det musikteater i Målilla hembygdspark.

Foto: Emma Sellbrink

Målilla2019-07-16 11:50

Det är Skeppet i Målilla, som tillsammans med en mängd olika samarbetspartners har köpt in föreställningen. En ensemble på fyra personer från Teater Pegasus i Stockholm är ute och turnerar med föreställningen som är ett samarbete mellan Teater Pegasus produktion och Folkets hus och parker. Musikteatern kommer att framföras på 14 platser i landet, Målilla är enda platsen i Kalmar län. Föreställningen vänder sig till barn från fem år och uppåt och den unga publiken kommer att få chansen att medverka i teatern.

– Vi har ju bara lokaler inomhus, så det är roligt att vi kan samarbeta och få hålla föreställningen utomhus i hembygdsparken. Men skulle vädret bli dåligt så flyttar vi in, säger Asta Pettersson, föreståndare på Skeppet.

Även under förra årets sommar så arrangerade Skeppet en föreställning under sommaren:

– Vi försöker att alltid arrangera något under sommaren, säger Asta Pettersson.

Hur många besökare hoppas ni få?

– Vi hoppas på 100 besökare eller ännu fler. Det är ju semestertider så många borde ha tid att komma. Vi har vår sommarloppis på förmiddagen, så jag tycker det skulle passa bra för loppisbesökare att ta med sina barn och barnbarn.

Astrid Lindgrens "Mio min Mio" har blivit bearbetad och regisserad av Johan Briggert. Teater Pegasus produktion har varit verksam inom barnteater och har bland annat producerat teaterföreställningarna som äger rum i Astrid Lindgrens värld. Musiken som framförs är nyskriven av Kim Nkoubou.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!