"Ni kan göra vad ni vill – och bli det ni vill"

Det blev tårar och skratt i en härlig blandning när niorna hade sin avslutningsmiddag på tisdagskvällen. Grundskolan är över, och nya äventyr väntar.

11 juni 1919 21:11

Rektor Anna Källåker valde att understryka att alla elever gjort en prestation. Att det där med en bra prestation inte nödvändigtvis behöver betyda att man får bästa betyg.

– Det kan lika gärna vara att man lyckats få ett betyg man kämpat för väldigt länge, eller kommit närmare ett betyg som man önskar att man hade. Att man i nian vågat göra det man tyckte var jätteläskigt i sjuan, eller att man vågat dansa på idrotten, sa hon till eleverna i sitt tacktal.

Men det var ändå sex elever som uppmuntrades lite extra med ett stipendium för klassens prestation. Dessa var Edwin Karlsson, 9A, Yemima Nilsson, 9B, Lukas Lamberg 9C, Newte Stemkowitz, 9D, Giath Diab 9E, Victor Folkesson, 7-9.

Barn- och utbildningschef Martin Snickars ville också säga några väl valda ord till eleverna.

– Det är en speciell kväll, sista avslutningen i grundskolan innan ni går vidare. Jag vill att ni ska veta att ni kan göra vad ni vill och bli det ni vill om ni bara tror på er själva och har drömmar om framtiden.

Under kvällen delades också pris ut till 9C som vunnit mångkampen tidigare under dagen. Och idrottslärarna, som envisats med sina danslektioner, gav själva ett uppskattat smakprov på dans till Dolly styles Habibi med stora applåder och busvisslingar i betyg. Festmåltiden avrundades med kladdkaka, grädde och jordgubbar innan elever och personal skiljdes efter en minnesvärd kväll tillsammans.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Charlotte Madestam

Ämnen du kan följa