–  Det är jätteroligt att det äntligen kommer igång, säger Hanna Ivarsson på Östra Smålands kommunalteknikförbund, ÖSK, som är projektledare för de båda storsatsningarna. 

Den här veckan kommer jobbet att börja i Köpingsparken i Hultsfred, och i Virserum har man redan tjuvstartat med att ta bort en del träd.

Lekplatsen i Hultsfred får ett musiktema med en stor trumma att klättra på och en xylofon att åka kana på. För att ta några exempel på de speciella lekredskap som beställts från Danmark.

–  De görs speciellt för den här parken, säger Hanna Ivarsson,  därför är det lång leveranstid. 

Men det är mycket som kan göras i väntan på lekredskapen. Det är mycket arbete med marken, att sätta upp belysning och dra nya vägar, planteringar och så vidare. Målet är att de båda parkerna ska bli populära mötesplatser får alla åldrar.

I Virserum tar man vara på ortens träindustritraditioner och där blir det ett skogs- och trätema på lekplatsen.

– Det kommer att bli lekredskap i trä, med djur att sitta på, säger Hanna Ivarsson. 

I Virserum kommer den här mötesplatsen också att kompletteras med båtiläggningsplats. Något som både båtägare och räddningstjänsten sett fram emot länge.

Båda lekplatserna vänder sig till alla åldrar, och som bevis för det byggs också boulebanor på båda. Plus att planteringarna kommer att uppgraderas.

I förberedelserna inför projektet har man vänt sig till den verkliga expertisen. Barnen på Lindblomskolan och Prolympia har fått chansen att säga sitt.