– Visserligen har vi aldrig dragspel på våra möten numera, säger han, men i överförd bemärkelse kan det nog vara så.

Med tiden har de gamla hjulspåren blivit lite i djupaste laget, tycker han, det kan vara dags att prova lite nya vägar.

– Gör vi rätt saker, eller ska vi ändra på något, säger han, vi kanske ska titta på andra resmål, andra konserter eller något annat.

– Vi har medlemmar i hela kommunen, säger han, men det är ganska långt mellan Triabo och Vena. Kanske ska vi satsa på lite mer lokala aktiviteter. Kanske inte så stora, utan mer i all enkelhet.

– Jag tror det kan vara viktigt att ha aktiviteter på närmare håll, fortsätter han. När man kommer upp i åren kanske man inte vill ge sig ut och köra om det är mörkt eller halt.

Samtidigt som det självklart måste få finnas de stora evenemangen. Det ena ska inte utesluta det andra.

Han vill också satsa på medlemsrekrytering för framtiden. Han är är inte helt säker på att föreningens verksamhet fullt ut passar dagens yngre pensionärer.

– Jag tror det kan vara så att dagens 65-åringar känner sig lite för unga för pensionärsföreningen, säger han. Så vi får helt enkelt lyssna in vad de vill ha, när de kanske om några år blir intresserade av att gå med. Det handlar om att få igång en dialog med 65-åringarna.

Men samtidigt gäller det förstås att inte glömma bort de äldre medlemmarna. För det är stor skillnad på att ordna aktiviteter för 85-åringar och 65-åringar.

– Men det är en utmaning att hitta den rätta vägen, säger Kurt Gustavsson.

Han vill också utöka samarbetet med grannföreningen PRO.

– Det handlar inte om "vi och dom" säger han, det handlar om att skapa det bästa möjliga för pensionärerna och aktivera så många som möjligt.

En annan viktig del i verksamheten, som nyvalde ordförande ser det, är att vara med och få ett ord med i laget när det gäller samhällsutvecklingen. Inte minst då när det gäller äldrefrågorna.

Kurt Gustavsson valdes till ny ordförande för SPF-seniorerna vid årsmötet som hölls i Vena Bygdegård och ersätter därmed Morgan Sävetun på den posten. Som vice ordförande valdes dessutom Håkan Hermansson. I övrigt skedde inga förändringar i styrelsen.

Ett 80-tal medlemmar fanns på plats vid årsmötet och de kan se tillbaka på ett aktivt verksamhetsår, lika väl som de har många aktiviteter att se fram emot.