Ny skallgång efter försvunnen kvinna

Varje buskage, varje sten, varje rotvälta genomsöktes noga, när Missing People gjorde ett nytt försök att hitta den försvunna 20-åriga kvinnan.

Tessan Jigfjord ger instruktioner innan patrullen gav sig ut på skallgången.

Tessan Jigfjord ger instruktioner innan patrullen gav sig ut på skallgången.

Foto: Olof Carlson

Lönneberga2019-09-08 18:45

Ett tiotal frivilliga ställde upp i skallgångskedjan, som den här gången utgick från Lixerum, i norränden på sjön Linden på gränsen mellan Kalmar och Jönköpings län.

– Det är polisen som givit oss det här området och bett oss leta här, säger Tessan Jigfjord, operativ chef för Missing People i området. De har själva varit här tidigare och sökt med hundar men det måste betyda något att de ber oss komma hit.

Förutom att leta efter kvinnan, sökte man också efter ledtrådar till var hon kan finnas. Allt som kan vara av intresse och leda polisens arbete med försvinnandet vidare.

Den första sökinsatsen för dagen gick längs Pukalovägen mellan Silverdalen och Pauliström. 

– Vi gör ett så kallat ledstångssök, säger Tessan Jigfjord, det är när skallgångskedjan går utmed vägen och sedan 30–40 meter in i skogen vid sidan.

På så sätt kan man noga söka av både diket och en bra bit in i skogen längs vägen. Och sökandet är noga, minst sagt. Vartenda buskage granskas, under granar, i rotvältor. Ja till och med vägtrummorna kontrollerades där patrullen gick fram. Det växte en hel del sly på sina ställen utmed vägen och det var inte alldeles lätt att ta sig igenom.

Som alltid när Missing People är på uppdrag är allt uppstyrt och förberett. Ledningen har läst på om förutsättningarna, om terrängen. Samtidigt som medlemmarna ser till att det finns resurser. Under söndagens eftersök hade man tillgång till såväl drönare för spaning uppifrån, som båt och fyrhjuling.

Vid 18.30- tiden var Missing People klara med eftersöket som visade sig vara resultatlöst. 

Det är inte alltid så lältt att ta sig fram genom snårskogen. Men även den måste kontrolleras.
Det är inte alltid så lältt att ta sig fram genom snårskogen. Men även den måste kontrolleras.
Karta: Lixerum
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!