Nya områdespoliser till Vimmerby-Hultsfred

Hultsfred-Vimmerbyområdet kommer inom kort att få tre nya områdespoliser. Ett besked som glädjer kommunalrådet Lars Rosander.

Polisområdeschef Anders Plejel bekräftar att Hultsfred-Vimmerbyområdet kommer att få tre nya poliser redan nu i slutet på november.

Polisområdeschef Anders Plejel bekräftar att Hultsfred-Vimmerbyområdet kommer att få tre nya poliser redan nu i slutet på november.

Foto: Arkivbild

Hultsfreds kommun2019-10-17 15:45

Polisområdeschef Anders Plejel i Västervik bekräftar att de nya poliserna är på väg.

– De kommer att börja 25 november, säger han, de kommer att jobba både med brottsförebyggande verksamhet och ingripande verksamhet.

Anders Plejel berättar också att det är ett pågående arbete att utvidga polisresursen i Vimmerby Hultsfredsområdet.

– Vi gör en extra satsning här, säger han, det har varit lite eftersatt. Vi vill skapa tre jämstora områden, Västervik, Oskarshamn och Vimmerby-Hultsfred.

Trots de tre nya poliserna är det fortfarande inte fullt bemannat, enligt Anders Plejel avsikter. Han vill på sikt öka polisbemanningen ytterligare. Det behövs fler poliser i området, anser han.

– I dag har Vimmerby och Hultsfred en gemensam grupp poliser, säger han, men min avsikt är att ha så många poliser att de kan ha var sin grupp i framtiden. 

De nya områdespoliserna ska jobba i hela Vimmerby-Hultsfredsområdet. Det handlar dels om brottsförebyggande verksamhet, att finnas nära invånarna och bygga kontakter. Men också rena ingripanden. 

De tre nya börjar 25 november och efter lite inkörning så kan de börja på allvar en liten bit in på nyåret.

Beskedet om de nya poliserna glädjer kommunalrådet i Hultsfred, Lars Rosander (C). En starkare polisorganisation har stått högt på önskelistan i flera års tid.

– Det är något vi har jobbat för i flera år, säger han, bland annat genom kampanjen "Rör inte vår polis" för ett par år sedan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!