Nytt rekord sattes på loppmarknaden

Sommaren 2019 blev en riktig Loppissommar i Målilla med massor av köpare och säljare.

Asta Pettersson, loppisgeneral i Målilla kan summera ännu en bra säsong, med fler köpare och fler säljare än tidigare.

Asta Pettersson, loppisgeneral i Målilla kan summera ännu en bra säsong, med fler köpare och fler säljare än tidigare.

Foto: Olof Carlson

Målilla2019-09-19 15:00

Sommaren 2019 har gått över i höst, och nu är det egentligen bara den traditionella julloppisen kvar av säsongen. Så loppisgeneralen Asta Pettersson på Skeppet i Målilla kan summera säsongen och det visade sig bli uppmuntrande läsning.

För tvärtemot vad somliga olyckskorpar kraxat om, att det skulle gå ut sig med loppmarknad, är det absolut inget hon ser några tecken på. Tvärt om. Under sommaren har  man i genomsnitt haft 85 säljare varje lördag. Det är några fler än förra året.

– Så intresset har inte gått ner, säger Asta Pettersson. 

Och det blev dessutom ett nytt rekord.

– Lördagen den 20 juli satte vi nytt rekord. Då hade vi 145 säljare här på en gång. Det blev lite trångt mellan borden, men det var bara trevligt.

Mitt uppe i alla de toppsiffrorna ska man också komma ihåg att vädret ställt till det för arrangörerna några gånger. En lördag regnade bort nästan helt och hållet.

Men å andra sidan har konkurrensen med badstränderna inte varit lika tuff som förra året.

Den första loppisen för säsongen på den stora gräsmatten mitt i Målilla hölls åttonde juni och sedan höll man på  15 lördagar, innan finalen nu den 14 september. 

Med åren har Målillaloppisen kommit att bli ett begrepp hos entusiaster i en ganska stor cirkel kring Målilla, och evenemanget har vuxit stadigt sedan starten.

Asta Pettersson sticker heller inte under stol med att loppmarknaden blivit ett viktigt tillskott till ekonomin i Folkets Hus-föreningen som står bakom loppisarna.

Nu är det bara ett tillfälle kvar, julloppisen. Fast den blir inomhus i november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om