Fokus den här gången var att få ner farten på vägarna, och stävja fortkörningar.

Med hjälp av laser och den mobila fartkameran, ATK-kamera avslöjades inte mindre 17 fortkörare. Varav en så pass att körkortet omhändertogs direkt på plats.

– Det är tyvärr alldeles för många som kör för fort, säger Gabriella Bodger, gruppchef vid polisen i Vimmerby.

Hon berättar att polisen haft lite extra fokus på riksvägarna, där farterna är höga, och man har dessutom tittat på olycksstatistiken och koncentrerat sig på platser där olyckorna sker.

– Det är där de allvarliga olyckorna inträffar, säger Gabriella Bodger, hur allvarlig en olycka blir är direkt kopplad till farten.

Under veckan har polisen varit runt på flera ställen i Hultsfred-Vimmerby med sina kontroller, några av dem var genomfarterna i Tuna och Vena, Storgatan i Hultsfred, Silverdalen, Lönneberga, 34:an norr om Målilla och vid34 Ingebo, och väg 40 vid Frödinge.

Även den mobila fartkameran har varit uppställd på några ställen. Bland annat vid Yxern.

Förutom fortkörningarna avslöjades två olovliga körningar, 1 A-traktor togs i beslag eftersom den gick alldeles för fort. En bil hade körförbud och en var avställd. Två bilister fick också böta för att de inte stannat vid stopplikt.

– När vi är ute så här avslöjar vi också en del andra brott, säger Gabriella Bodger, det kan vara bilar som inte är i ordning, det kan vara förare utan körkort och mycket annat.