Pubafton på hemmet

Det blev ett uppskattat avbrott i vardagen, när pensionärer på flera boenden bjöds in till pubafton med fördrink, livemusik och lite gott att äta. "Det var förträffligt trevligt", sa Lars Larsson, som samlade nya minnen.

Trivsamt kring borden. Ett 25-tal pensionärer deltog, när deras vardag gjordes lite extra festlig.

Trivsamt kring borden. Ett 25-tal pensionärer deltog, när deras vardag gjordes lite extra festlig.

Foto: Privat

Hultsfred2019-03-21 21:00

Det är precis det som Emma Nyberg och Ann Sofran strävar efter i sitt arbete med det salutogena, att erbjuda de boende på Knektagården, Hjorten och Paviljongen något som går utanför det vanliga.

– Att jobba salutogent betyder att man jobbar med det friska, så vi strävar hela tiden efter att försöka aktivera våra äldre, med sådant som inte händer varje vecka, och det är viktigt att även få dem att bli delaktiga.

Pubaftonen var en ny idé, som slog väl ut. Först till bords var två damer, som sett fram emot programpunkten länge, och därför kom redan en halvtimme innan Emma och Ann välkomnade med fördrink gjord på flädersaft, läsk och frusna hallon. För underhållningen svarade Per Solberg från Främsteby, som förstås plockat med sig fiolen för att spela till låtarna, av högst skiftande slag. Från "Pärleporten" till "Är du kär i mig ännu Klas-Göran".

– Vi har planerat det här i över en månad och bland annat sjungit massor med pensionärerna, som fick välja ut sina favoritlåtar till allsångshäftet, berättar Emma Nyberg. Så de var verkligen med i sången och klappade händerna till. Det kändes fantastiskt att se alla, hur de trivdes och tyckte det var roligt. Att få jobba på det här sättet ger så väldigt mycket tillbaka till en annan också.

– Det är precis så här vi måste tänka och ha det på våra boenden, tillägger enhetschef Sandra Elmér, som lovordar initiativet.

Per Solberg var också glad över att han fått bidra.

– Nu är det vår tid att ge tillbaka till de som format det här samhället.

Per Solberg tog med sig fiolen och underhöll, när boende på Knektagården, Hjorten och Paviljongen bjöds in till pubafton.
Per Solberg tog med sig fiolen och underhöll, när boende på Knektagården, Hjorten och Paviljongen bjöds in till pubafton.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!