"Satsningen är det bästa som hänt"

Det som hände inom teknikens värld på 50 år tidigare, händer på fem nu. "Det gäller att hänga med och satsningen på ett additivt teknikcenter i Hultsfred är den bästa satsningen som skett på bra många år".

I hjärtat av verksamheten. Kenneth Björklund, Camilla Wedin, Pär Kågefors och Marcus Kvarnberg får en genomgång av Joakim Svensson, hur SLM-maskinen fungerar.

I hjärtat av verksamheten. Kenneth Björklund, Camilla Wedin, Pär Kågefors och Marcus Kvarnberg får en genomgång av Joakim Svensson, hur SLM-maskinen fungerar.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2019-02-22 19:00

Det sa Marcus Kvarnberg, ombudsman på IF Metalls lokalavdelning Dackebygden, som omfattar hela Kalmar län plus Uppvidinge och Lessebo kommuner.

Egentligen skulle Hultsfreds 3D-center fått besök av Arturo Vasques, från centrala arbetsmarknadsenheten i Stockholm, på torsdagen, men snön satte stopp för hans planer. Men från lokalt håll kom, utöver Marcus Kvarnberg, även ordförande Kenneth Björklund och ombudsman Camilla Wedin, som fick en rundvandring i lokalerna och information av Joakim Svensson.

– Som delägare tror vi oss få se en värdefull vidareutveckling för våra medlemmar, säger Marcus Kvarnberg. Vi verkar ju i starka industrilän och behöver som fackförbund fundera på hur vi månar om den industri som finns.

Näringslivsutvecklare Pär Kågefors var glad över att representanter från IF Metall kom för att titta på den, som han säger, så viktiga del i framtidens industriutveckling, där Hultsfred är unik i landet med sin satsning på additiv teknik och sättet man knyter ihop näringsliv med utbildning.

– Det är fantastiskt att ha fått med IF Metall i projektet, fackförbundet blir på så sätt en kanal för oss i vår strävan att nå ut till deras medlemmar, säger Pär Kågefors och tillägger:

– En bit in i april är ansökningstiden öppen för de som vill gå utbildningen, antingen på gymnasienivå eller som yrkeshögskola.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!