Scoutledare fick Vitsippspriset

De har jobbat tillsammans som scoutledare i Missionshuset, Mörlunda sedan 1985. En insats som lyfts fram genom Vitsippspriset.

Christina och Per-Åke Thorstensson fick ta emot KDs Vitsippspris av Anders Andersson, som en uppskattning för många års arbete som scoutledare i Mörlunda.

Christina och Per-Åke Thorstensson fick ta emot KDs Vitsippspris av Anders Andersson, som en uppskattning för många års arbete som scoutledare i Mörlunda.

Foto: OLOF CARLSON

Mörlunda2020-02-17 11:00

För 28:e året i rad delade Kristdemokraternas partiavdelning i Hultsfreds kommun ut Vitsippspriset. I år gick det till scoutledarna Christina och Per-Åke Thorstensson. De har varit ledare för hundratals barn genom de 35 år som de har hållit på. Något som är väl värt att lyfta fram, sa avdelningsordförande Anders Andersson som tillsammans med vice ordförande Monica Bergh och fullmäktigeledamoten Lennart Davidsson från Mörlunda överlämnade priset.

"Gemenskap, trygghet och meningsfull fritid är viktiga delar av vårt samhälle" inleder Kristdemokraterna motiveringen till varför de utsett Christina och Per-Åke till pristagare. "I vår kommun finns många människor som synligt eller osynligt gör stora ideella insatser".

Och det är precis vad det här priset handlar om. Att lyfta fram, och visa uppskattning för det ideella. 

Per-Åke var med från allra första början när Missionskyrkan i Mörlunda startade sin scoutverksamhet 1973 och sedan 1985 har han och Christina varit med som ledare för verksamheten som alltid utgått från Missionshuset och där församlingen stått bakom.

Nu liksom tidigare är det ett 25-tal barn som deltar i verksamheten, och genom åren är det hundratals Mörlundabarn som fått en meningsfull fritidsaktivitet genom UV-ledarna Christina och Per-Åke Thorstensson.

I år var det 28:e året i rad som partiavdelningen delade ut sitt pris, i syfte att lyfta fram ideella insatser i samhället. Genom åren är det både personer och föreningar som fått priset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!