Skeppet laddar för barnteatersäsong

Skeppets satsning på teater fortsätter med musikalisk lekfull pedagogik.

Asta pettersson på Skeppet i Målilla dukar upp till ännu en barnteaterföreställning. Det stora sopäventyret väntar.

Asta pettersson på Skeppet i Målilla dukar upp till ännu en barnteaterföreställning. Det stora sopäventyret väntar.

Foto: Olof Carlson

Målilla2019-09-21 15:00

Det stora Sopäventyret väntar runt hörnet. Så heter den kommande barnteaterföreställningen på Skeppet i Målilla. I samarbete med Folkets Hus och Parker har Skeppet bokat den här föreställningen.

Det är, som man själva uttrycker det, en svängig familjemusikal. Publiken får följa med på ett spännande äventyr i Vita Havet, där plast och skräp ställer till det.

Men med mod och uppfinningsrikedom lyckas pjäsens karaktärer ta sig ur det hela.

I samband med föreställningen visas dessutom en interaktiv utställning med skräptema, där både barn  och vuxna kan lära sig mer om hur man kan bidra till en mer skräpfri tillvaro.

På onsdag i nästa vecka är det dags och utställningen öppnar en hel timma innan musikalen börjar.

Men innan musikalen, hinner man med en klädvisning, och lite längre fram i höst, på höstlovet, blir det dags för ännu en föreställning för den yngre publiken.

Då är det Cirkus Cirkör som kommer på besök med sin föreställning Att passa in. Ett tema som är nog så angeläget. Och Cirkus Cirkör vore inte Cirkus Cirkör om de inte gjorde en riktigt spännande föreställning fylld av akrobatik av de mest skiftande slag. 

I samband med föreställningen kommer barnen i publiken att få prova på en del av de här cirkuskonsterna, under sakkunnig ledning från artisterna.

Det är en intensiv säsong som väntar på Skeppet nu i höst.

– Det är väldigt bra bokat, säger skepparen Asta Pettersson. Förutom de här arrangemangen startar Rosenfors IK Bingosäsongen i oktober, och i november blir det den traditionella julloppisen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!