Snart är det dags för hundrade träffen

– Först kallade vi det för "gubbljugarträffar", men det ljögs för lite, så vi fick ändra namnet, säger initiativtagaren Kurt Gustavsson.

12 maj 2019 21:00

Det var för fem år sedan det hela började inom ramen för Vena Församlings verksamhet. Nu nalkas jubileet med stormsteg.

Emil firade som bekant sitt 100-gubbarsjubileum ensam i snickerboa. Men 100-gubbträffsjubileet ska sannerligen firas med pompa och ståt. Om ett par veckor är det dags för den hundrade träffen sedan starten och går "Gubbklubben" på krogen. Till Palace Hotell i Hultsfred.

Utflykter tillhör den ordinarie verksamheten, studiebesök, liksom en och annan spännande föreläsning och liknande. Och i bland räcker det med att sitta och snacka.

– Vi har till och med gjort tre stadsvandringar i Vena, säger programchefen Lasse Oscarsson. Det kanske är lite väl ambitiöst att kalla det stadsvandring, men det har varit väldigt givande.

Det har givit rikliga tillfällen att prata om hur det ser ut nu i samhället, och hur det såg ut förr i tiden.

Det är också en viktig del i verksamheten.

– Vi vill gärna ta oss rollen att vara lite påtryckare och tala om hur vi vill ha det här i Vena, säger Kurt Gustavsson.

Det är som sagt fem år sedan de här träffarna drog igång. Kurt Gustavsson tog initiativet till träffarna, han tyckte det saknades en social verksamhet för män och idén fick gehör i församlingsrådet. Det blir liksom en maskulin variant av syföreningen.

Och vid det här laget är det bevisat att det behövs. Det är många av deltagarna som varit med både 70 och 80 gånger på de 99 träffarna som hittills har hållits. Och de vill förstås inte missa den hundrade heller...

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Olof Carlson

Ämnen du kan följa