Spred sitt budskap i Guds fria natur

Pingstförsamlingen i Mörlunda ville inte vänta ända till hösten, utan satsade extra under pingsthelgen med aktiviteter i dagarna två. Det tycks som man skapat en ny tradition.

10 juni 2019 21:30

Traditionsenligt brukar församlingen satsa på en höstkampanj, det som tidigare hette logserie och tältmöte innan det. Men nu tänkte man nytt, och erbjöd ett välfyllt program även under pingsthelgen.

– Lördagens friluftsmöte lockade ett 50-tal personer, inte bara medlemmar utan även andra från orten, säger pastor Johnny Lundgren.

– Det glädjer oss väldigt mycket, att inte bara medlemmar kom till Blåbärskullen. Det är ju lite därför vi gör det här, vi vill sprida vårt budskap och visa vad församlingen håller på med. Och det tycks som det är lättare att komma till hembygdsparken, än till kyrkan.

Friluftsmötet gästades av Ted Sandstedt, som kompletterade sång och musik med flera anekdoter, medan lördagskvällens samling i kyrkan gästades av Daniel Alm, namnkänd bland pingstfolk och bidrog till att ett 80-tal kom till kvällsmötet, som följdes av Gudstjänst på söndagen.

– Som föreståndare för Pingströrelsen i Sverige kunde han informera oss om pingströrelsens framtidsvision, "att vara relevant för samhället". Det känns som Pingstförsamlingen i Mörlunda alltid jobbat på att vara det, men man kan alltid bli bättre.

Har ni skapat en ny tradition nu, i och med pingsten?

– Rent spontant, som känslan var i lördags, känns det så med tanke på att det slog så väl ut. Men vi fortsätter också med höstkampanjen, som kommer genomföras på ett lite annorlunda sätt under hela hösten genom träffar en helg per månad är det tänkt. Modell cafémöte.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Charlotte Madestam