Startskott för ny glasögoninsamling

Nu går startskottet för en ny insamling av gamla glasögon till Optiker utan gränser. Hultsfred siktar förstås på att befästa sin plats som bäst i regionen.

Lotta Landqvist, Synoptiks butikschef i Hultsfred.

Lotta Landqvist, Synoptiks butikschef i Hultsfred.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-10-10 21:38

Insamlingen startar officiellt torsdagen den 11 oktober på World Sight Day, Internationella världssyndagen.

– Vi tar egentligen ingen paus mellan insamlingarna, utan har redan fått in massa glasögon, säger Lotta Landqvist, butikschef Synoptik i Hultsfred. Det roligaste är att det kommer folk överallt ifrån och vill skänka glasögon. Här näst går resan till Bolivia, påsken 2019.

Vid två tillfällen, de tre senaste åren har Hultsfredsbutiken samlat in flest glasögon av alla butiker i Region Mellan som sträcker sig från Hultsfred, Vetlanda, Västervik och norr över till Arvika.

– Så det siktar vi på i år också.

Optiker utan gränser

Är en biståndsorganisation startad av Synoptik som hjälper människor i tredje världen till ett liv med bättre syn. Via butikerna samlas glasögon och solglasögon in. Samarbetet sker tillsammans med Vision for all, en svensk biståndsorganisation som hjälper till med lokala kontakter och leder arbetet på plats. 2019 reser optiker och optikerassistenter från Synoptik till Bolivia för att genomföra synundersökningar och utprovning av de glasögon som skänkts.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!